Optimera kjøper Rencon

Optimera kjøper Rencon, og ekspanderer dermed innen betong- og anleggssektoren. Selskapet er en konkurrent til Hansmark, der Optimera allerede er majoritetseier.

OPTIMERA ER NY EIER: Rencon tilbyr betong- og betongrelaterte produkter til bygg- og anleggsbransjen. Her fra et damprosjekt hvor Rencon var hovedleverandør av forskaling, armeringstilbehør og vanntettingsprodukter. Foto: Rencon
Bygg og anlegg

Gjennom sitt eierskap i Hansmark (65 prosent) har Optimera siden 2017 hatt et fotfeste overfor entreprenører som jobber inn mot bygg, vei, tunnel, bane og anlegg. Nå har Optimera dessuten kjøpt 100 prosent av aksjene i Kristiansand-selskapet Rencon, som tilbyr betong- og betongrelaterte produkter til bygg- og anleggsbransjen.

– Rencon og Hansmark er konkurrenter. Via dette oppkjøpet styrker vi vår posisjon og dekker en større del av landet. Rencons kompetanse og produktutvalg møter behovene til mange av våre eksisterende kunder på Sørlandet, sier adm. direktør Erik Tønnesen i Optimera.

Rencon har virksomhet innen salg og utleie til anlegg og infrastruktur. Produktspekteret dekker armeringsprodukter, verktøy, utstyr og festemateriell.

Hansmark er til stede i Bergen, Sandnes, Oslo og Trondheim, mens Rencon holder til på Mjåvann utenfor Kristiansand.

SATSER PÅ SØRLANDET: – Rencons kompetanse og produktutvalg møter behovene til mange av våre eksisterende kunder på Sørlandet, sier adm. direktør Erik Tønnesen i Optimera. Foto: Optimera

Hemmelig pris

Rencon omsetter for rundt 50 millioner kroner på årsbasis. 2020-regnskapet er ennå ikke levert, men i 2018 gikk selskapet med underskudd. I 2019 genererte virksomheten et lite pluss. Tønnesen ønsker ikke å gå ut med prisen på selskapet.

– Størrelse er viktig for å møte kundenes behov blant annet når det gjelder logistikk, miljø og digitalisering. Personlig har jeg derfor en tid ønsket å se Rencon som en del av en større virksomhet med ressurser til å satse på dette. Det handler om å yte enda bedre service til kundene og Optimera er en perfekt strategisk match for oss i så måte, sier daglig leder og tidligere aksjonær i Rencon, Mikael Olsen, som fortsetter i stillingen etter overtagelsen.

Rencon

  • Etablert i 2008.
  • Har elleve medarbeidere og omsetter for cirka 50 millioner kroner på årsbasis.
  • Totalleverandør av forbruksartikler og utstyr til forskalings- og armeringsarbeider. Utfører injeksjonsarbeider med kjemiske og sementbaserte produkter.
  • Driver også utleie av forskaling, dekkeforskaling og tilhørende utstyr.
  • Optimera er den nye eieren av selskapet.