Tester rekordnivåer med ny avtale til 200 mill.

AF Gruppen handles nær all-time high tirsdag. Nå melder entreprenørkonsernet om nok et oppdrag i ny Uppsala-bydel for et av datterselskapene.

NY BYDEL: AF Gruppen-selskapet HMB Construction skal utføre sitt tredje oppdrag for Wallenstam i den nye Uppsala-bydelen Rosendal. Illustrasjon: Kjellander Sjöberg
Bygg og anlegg

 

AF Gruppen er via datterselskapet HMB Construction tildelt oppdraget med å bygge boligprosjektet Kompositören sør i Uppsala, opplyses det i en melding.

Oppdragsgiver er det svenske eiendomsselskapet Wallenstam, og verdien av oppdraget er på cirka 200 millioner svenske kroner.

Prosjektet omfatter et helt kvartal bestående av to eiendommer, som tilsammen vil bestå av 186 utleieleiligheter samt kommersielle lokaler. Kvartalet vil bli en del av den nye bydelen Rosendal, som omtales som «et nytt og naturskjønt boligområde med sykkelavstand til Uppsala sentrum».

Kompositören blir det tredje prosjektet HMB Construction utfører for Wallenstam i denne nye bydelen. Byggingen starter over sommeren. Innflytting er beregnet til senhøsten 2023.

All-time high

AF Gruppen-aksjen virker lite påvirket av både Uppsala-prosjektet og Carnegies nye kursmål tirsdag formiddag – men tester samtidig nye rekordnivåer.

Både i går og i dag har den vært oppe i 204,00 kroner, som er ny all-time high.

Hittil i år er AF Gruppen opp rundt 16 prosent på Oslo Børs. Det seneste året har aksjen steget drøyt 20 prosent.