Skanska rehabiliterer på Skøyen

Skanska er blitt enige med Aberdeen Eiendomsfond Norge I om full rehabilitering av et kontorbygg på Skøyen.

Publisert 6. mai 2021 kl. 10.44
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 224 ord
Karenslyst Allé 12-14 på Skøyen Foto: Skanska

Skanska og Aberdeen Eiendomsfond Norge har signert kontrakten om en full rehabilitering av Karenslyst Allé 12-14 på Skøyen. Det kommer frem i en pressmelding fra selskapet torsdag. 

Karenslyst Allé 12-14 er et kontorbygg på 16.000 kvadratmeter fordelt over ni etasjer. Det er næringsvirksomhet i første etasje som skal være i drift under hele byggeperioden, mens de øvrige etasjene skal gjennomgå en fullstendig innvendig rehabilitering i løpet av 14 måneder. 

Avtalen har en verdi på 239 millioner kroner og arbeidet gjennomføres som en totalentreprise.

Hovedkontor for NorgesGruppen

KORT TID: For Terje Nyborg Olsen, regiondirektør i Bygg Oslo Næring i Skanska Norge Foto: Skanska

Bygget, som ble oppført i 1998, er eid av Aberdeen Eiendomsfond Norge I og leies ut til NorgesGruppen, som har hovedkontor i lokalene. NorgesGruppen flytter ut av lokalene i begynnelsen av juni, men kommer tilbake i august 2022 – når lokalene er renoverte. 

– Den største utfordringen i dette prosjektet er den korte byggetiden, sier Terje Nyborg Olsen, regiondirektør i Bygg Oslo Næring i Skanska. 

I løpet av 14 måneder skal Skanska flytte ut fasaden for å åpne opp inngangspartiet, installere utvendig solskjerming og gjennomføre en full innvendig rehabilitering.

– Vi har satt sammen et team som vil håndtere den korte byggetiden, trang byggeplass og mange parallelle produksjonsløp i et eksisterende bygg på en sikker og effektiv måte, sier Olsen. 

Skanska har flere pågående rehabiliteringsprosjekter i Oslo for tiden, hvor av Høyblokka i Regjeringskvartalet og Universitetsgata 2 er de to største.