<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny Multiconsult-avtale

Multiconsult skal levere ingeniørtjenester for Sotra-prosjektet.

Publisert 7. sep. 2021
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 253 ord
NY KONTRAKT: For adm. direktør Grethe Bergly og Multiconsult. Foto: Sverre Christian Jarild

 

Statens vegvesen har valgt Sotra Link for å designe, bygge og drive Sotra-prosjektet. OPS-kontrakten (offentlig -privat samarbeid) som er tildelt Sotra Link har en verdi på 19,8 milliarder kroner, og selskapet skal finansiere, prosjekter, bygge, drifte og vedlikeholde veganlegget i 25 år etter trafikkåpning i 2027.

Blant selskapene i Sotra Link har knyttet til seg på rådgiver- og prosjektering er de norske kontorene til Norconsult og Multiconsult. Multiconsult skal levere design- og ingeniørtjenester som hoveddesigner, bortsett fra på hengebroen. 

Kontrakten til Multiconsult er underlagt endelig avtale med entreprenørene, mens designarbeidet er ventet å starte i løpet av 1-2 måneder. 

Sotra -prosjektet er et nytt veisystem, inkludert hovedvei, tunneler, sekundær veier, broer, konstruksjoner og store kryss mellom Kolltveit i Øygarden kommune og Storavatnet i Bergen kommune.

Multiconsult

  • Multiconsult er et av Norges ledende miljøer innen prosjektering og rådgiving.
  • Ved hjelp av rundt 3.000 medarbeidere tilbyr selskapet multifaglig rådgiving, design, prosjektering, arkitektur, prosjektoppfølging, ledelse, verifikasjon og kontroll - både nasjonalt og internasjonalt.
  • Opererer innenfor syv ulike forretningsområder, deriblant fornybar energi og industri. 
  • Selskapets oppdragsgivere og samarbeidspartnere finnes over hele landet og i store deler av verden.
  • Hoveddelen av selskapets omsetning er via nasjonale oppdrag, men har en stadig økende omsetning internasjonalt.
  • Har kontorer i hele landet, men hovedkontoret ligger i Oslo. 
  • Med en stadig økende omsetning internasjonalt har selskapet de siste årene etablert flere nye internasjonale kontorer. Multiconsult har i dag egne kontorer i Sverige, Danmark, England, Polen, Singapore, Tanzania og Uganda.
  • Adm. direktør er Grethe Bergly.