<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rekordstor kontrakt til AF Gruppen

AF Gruppen skal bygge ny vannforsyning for Oslo sammen med italienske Ghella. Kontrakten har en total verdi på 8,75 milliarder kroner.

Publisert 9. feb. 2022
Oppdatert 9. feb. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 120 ord
TUNNELSAMARBEID IGJEN: AF Gruppen har tidligere samarbeidet med Ghella om bygging av Follobanen. Her konsernsjef Amund Tøftum. Foto: Iván Kverme

– AF og Ghella har tidligere samarbeidet på Follobanen og har begge lang og god erfaring med tunnelprosjekter, sier konsernsjef Amund Tøftum i AF Gruppen i en børsmelding.

Onsdag morgen ble det klart at kontrakten for den nye vannforsyningen fra Tyrifjorden går til arbeidsfellesskapet AF Ghella. Verdien er på cirka 8,75 milliarder kroner ekskl. mva.

AF Gruppens andel er 60 prosent. Kontrakten er selskapets største noensinne.

Vanndistribusjonsnettet skal bygges i tunnel med flere tilkoblingspunkter til eksisterende vannledninger langs traseen. Totalt skal det bygges cirka 11 kilometer tunnel med tunnelboremaskin (TBM) og 7 kilometer tunnel med boring og sprengning. Det skal også bygges rentvannsbassenger og pumpestasjon, opplyser AF Gruppen.

Planlagt oppstart er allerede i april. Meningen er at anlegget skal stå ferdig i november 2027.