Cisco-sjefen ser optimistisk på nye samtaler

Isfronten mellom USA og Kina rammet Cisco hardt i forrige kvartal. Konsernsjef Chuck Robbins håper det kommer noen positive nyheter allerede om få dager.

TROR PÅ BEDRE FORHOLD: Cisco-sjef Chuck Robbins tror samarbeidsklimaet mellom USA og Kina kan bedre seg på kort sikt. Her USAs president Donald Trump og Kinas president Xi Jinping i forbindelse med et G-20-møte tidligere i år. Foto: NTBscanpix
Digital

– Sunn fornuft tilsier at den globale økonomien, og verden for øvrig, er tjent med at USA og Kina kan samarbeide, sier Cisco-sjef Chuck Robbins.

I hvert eneste intervju Cisco-sjefen stiller opp i er handelskrigen mellom Kina og USA et tema de seneste månedene.

Toll har rammet teknologiselskaper i begge landene, men også norske bedrifter, som for eksempel Nordic Semiconductor, rapporterer at ringvirkningene av den spente situasjonen påvirker resultatene.

Frosset ut av Kina

For Ciscos del falt omsetningen i Kina med 25 prosent år mot år da selskapet la frem tallene for fjerde kvartal 2019 (avvikende regnskapsår), som ble sluppet i midten av august.

– Det er viktig for oss å komme oss å komme gjennom de kortsiktige utfordringene og komme frem til en løsning, og det mener jeg er oppnåelig, sier Robbins.

– Om fem til seks år vil vi se tilbake og huske på det som skjedde, men samtidig vil vi ha gått videre og utviklet oss i positiv retning.

Tegn til svekkelse

I tillegg til toll og nærmest utestengelse fra det kinesiske markedet, påvirkes Cisco også av hvordan verdensøkonomien utvikler seg.

– Vi har hatt noen utfordringer i Kina, men samtidig har flere virksomheter de seneste månedene rapportert om noen tidlige tegn på at verdensøkonomien svekker seg. Jeg tror det vitner om at det haster med å få til en løsning.

Cisco-sjefen tror ikke alle problemene lar seg løse med det første, men håper på gode nyheter når representanter fra de to største økonomiene i verden møtes en av de nærmeste dagene.

– I alle forhandlinger vil selv den minste enighet bli sett på som noe positivt og være et godt utgangspunkt for videre forhandlinger. Jeg tror begge parter er innstilt på å få til et eller annet, sier Robbins.

cisco
Nyheter
Teknologi
Politikk
Digital