VMware blir IT-sikkerhetsleverandør

VMware tar opp kampen om IT-sikkerhetskundene i Norge og oppretter et nytt norsk kontor av Carbon Black.

INN I SIKKERHET: VMware kjøpte i fjor opp sikkerhetsselskapet Carbon Black, og har ambisjoner om å kapre kunder i Norge. Foto: Leif Håvar Kvande
Digital

I oktober i fjor sluttførte VMware kjøpet av IT-sikkerhetsselskapet Carbon Black og omgjorde selskapet til sin egen forretningsenhet ved navn VMware Security Business Unit.

Navnet de brukes mot kunder utad er VMware Carbon Black, og selskapet nylig opprettet et eget kontor for å kapre kunder i det norske markedet.

Innebygd sikkerhet

I tillegg til VMwares mange andre virksomhetsområder, har ledelsen tydeligvis sett et stort fremtidig potensial i innen IT-sikkerhet. Prisen selskapet betalte for Carbon Black i fjor var på solide 2,1 milliarder dollar, og kjøperen har ikke nølt lenge med å sette planene sine ut i livet.

Carbon Black fikk nylig en egen norsk avdeling, som skal ledes av Håkon Fosshaug.

­– Målet til VMware er å utfordre de etablerte sikkerhetsaktørene med en visjon om at sikkerheten må bygges inn i produktene fra starten av, og ikke være en løsning som settes på til slutt. Vi kaller dette for «intrinsic security», skriver Fosshaug til Finansavisen.

Skygigant

Palo Alto-baserte VMware er i dag et datterselskap av Dell Technologies og var en av verdens største leverandører av programvare for å opprette flere forskjellige virtuelle servere og datamaskiner inne i en enkelt fysisk server.

Selskapet tilbyr i dag en rekke verktøy knyttet til virtualisering, nettverksdrift, sikkerhet, lagring og datasenter-programvare, og andre arbeidsverktøy knyttet til skyen.

«INTRINSIC SECURITY»: Sikkerheten må bygges inn i produktene fra starten av, sier Håkon Fosshaug i VMware. Foto: Leif Håvar Kvande

I fjor kjøpte VMware også den internasjonale San Francisco-baserte skytilbyderen Pivotal, som selskapet tror vil bidra til «dramatisk forbedringer» i verktøyene for å utvikle moderne applikasjoner for ERP-systemene.

VMware omsatte i fjor for totalt 10,8 milliarder dollar. Det var en vekst på 12 prosent i forhold til året før.

Telekom kommer

Ifølge årsrapporten til selskapet var en satsning mot telekomtjenester en av de viktigste bidragsyterne til fjorårets vekst.

Selskapets NFV-plattform er spesielt utviklet med tanke på telekomselskaper, og er klargjort for 5G.

Den skybaserte plattformen tilbyr verktøy som automatiserer tjenester og forenkler driften, og brukes i dag av over 100 teleselskaper, inkludert Telia, Millicom, italienske Singtel Telekom og Tim Brasil.

– 5G er fremtiden. For å kunne delta i den nye skyøkonomien og konkurrere med gode digitale tjenester er teleselskapene nødt til å utvikle seg, skriver VMwares direktør for skytjenester og telekom, Shekar Ayyar, i en pressemelding.

– Vi har verktøyene man trenger for å drive frem den digital omstilling ved hjelp av en programvaredefinert, automatisert og virtualisert infrastruktur bygget over NFV. Vi kommer til å fortsette å oppgradere våre skyløsninger for telekom og edge.

vmware
IT-sikkerhet
Nyheter
Digital