Hentet 29 millioner fra hjemmekontor

På tross av coronakrise har Dogu Salesscreen landet ny finansiering på 29 millioner og lagt bak seg sitt beste salgskvartal til nå.

OPTIMIST PÅ HJEMMEKONTOR: – Nå som hele salgsteam er flyttet fra salgsrommet til hjemmekontor, har det åpnet opp store muligheter for oss, sier Sindre Haaland i Dogu Salesscreen. Foto: Dogu Salesscreen
Digital

– Jeg må si det er ganske sprøtt å se en by som New York i komplett dvale. Det er helt surrealistisk! sier Sindre Haaland (31), gründer og daglig leder i Dogu SalesScreen, som lager programvare for bedrifter og salgsavdelinger.

Finansavisen fortalte i januar at Dogu-sjefen har brukt omtrent halvparten av tiden sin i USA det seneste året for å bygge opp selskapet vest for Atlanterhavet.

Siden juli har Haaland mer eller mindre bodd i New York, og dermed har han hatt orkesterplass til å studere pandemiens effekt på verdensmetropolen.

Hentet 29 millioner

Så hvordan har det gått? Ikke så verst, skal vi tro Haaland: Dogu Salesscreen har landet ny finansiering på 29 millioner, lagt bak seg sitt beste salgskvartal til nå, og hentet ny finansdirektør fra Aller Media.

Vi tok inn litt mer penger for å gi ekstra gass som følge av situasjonen med Covid-19
Sindre Haaland, daglig leder i Dogu Salesscreen

Dogu SalesScreen utvikler «sales performance software», altså programvare som øker selgernes motivasjon og ytelse. Programvaren kan integreres med løsninger som Salesforce og Hubspot, og tilfører gamification, det vil si elementer som gjør det moro med salg eller andre, litt trøtte arbeidsprosesser.

Det innebærer for eksempel videosnutter når en medarbeider runder en milepæl, bonuspoeng som kan veksles inn i gaver, eller tilgang til digitale konkurranser som lykkehjulet.

Skal hente 150 millioner

Dogu ble i 2016 spådd å bli ett av de første selskapene i Norge med status som enhjørning. Det innebærer et privateid selskap verdt over en milliard dollar.

Gründerne har et stykke igjen, men de er på god vei: Ved den seneste emisjonen i november ble selskapet verdsatt til 200 millioner kroner.

Basert på den kursen er Sindre Haalands Dogu-aksjer verdt 65 millioner kroner.

Etter sommeren starter arbeidet med en større serie A-emisjon på mellom 7 og 15 millioner dollar, altså opp mot 150 millioner kroner.

SATSER PÅ DOGU SALESSCREEn: Gründerveteran og tidligfaseinvestor Are Traasdahl. Foto: Linus Sundahl-Djerf

Da satser Haaland primært på å få med seg amerikanske tidligfaseinvestorer, men før den tid var det Tapad-milliardær Are Traasdahl (47) som høynet innsatsen.

Traasdahl solgte gründerselskapet Tapad til Telenor for 3 milliarder kroner, og er nå rådgiver og tidligfaseinvestor.

KONTOR PÅ BROOKLYN: Vi har lagt bak oss selskapets beste kvartal noensinne når det kommer til nye avtaler, sier Sindre Haaland. Foto: Dogu Salesscreen

– Vi tok inn litt mer penger fra eksisterende investor Spring Capital Polaris. Det er for å gi ekstra gass som følge av situasjonen med Covid-19, opplyser Haaland.

300 prosent økning

Selv om utsiktene for verdensøkonomien er dystre, er utsiktene fra Salesscreen-kontoret i Brooklyn lyse.

– Nå som hele salgsteam er flyttet fra salgsrommet til hjemmekontor, har det åpnet opp store muligheter for oss. Vi har lagt bak oss selskapets beste kvartal noensinne når det kommer til nye avtaler, hevder Haaland.

– Hva innebærer det?

– Først så vi en umiddelbar nedgang i leads målt fra snittet siste 12 måneder. Deretter kom det en 300 prosent økning fra midten av april. Så langt ser 2020 veldig bra ut. Vi har vokst 30 prosent hittil i år.

Selskapet omsatte for rundt 25 millioner kroner i fjor.

Ny finansdirektør

I løpet av året planlegger selskapet for flere ansettelser. I første halvdel av mai ble Antoine Thebault ansatt som finansdirektør.

Han kommer fra Aller Media-konsernet, der han de seneste fire årene har vært ansvarlig for forretningsutvikling og økonomiansvarlig i Grete Roede.

FERSK FINANSDIREKTØR: Antoine Thebault kommer fra Aller-konsernet. Foto: Dogu Salesscreen

I tillegg har Thebault jobbet i GE Healthcare, McKinsey, Nettbil og Tidal.