– Jeg ønsker ikke en valuta som er så nyttig for kidnappere og forbrytere

Milliardæren og investoren Charlie Munger er ikke spesielt imponert over bitcoin og legger ikke skjul på hatet mot verdens største kryptovaluta. 

Publisert 3. mai 2021 kl. 13.22
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 191 ord
NEGATIV: Nestlederen i Berkshire Hathaway-styret, Charlie Munger, er ikke spesielt positiv til bitcoin.  Foto: Bloomberg

Nestlederen i Berkshire Hathaway-styret, Charlie Munger, sparte ikke på kruttet da Warren Buffetts selskap hadde sitt årlige aksjonærmøte på lørdag. 97-åringen er åpenbart ingen fan av verdens største kryptovaluta, bitcoin, og hatet har forsterket seg etter at kryptoen stadig har satt nye rekorder.

«Selvfølgelig hater jeg bitcoin-suksessen. Jeg ønsker ikke en valuta som er så nyttig for kidnappere, forbrytere og den type ting», sa milliardæren under en spørrerunde i etterkant av presentasjonen. 

Warren Buffett unngikk spørsmålet og ønsket ikke å kommentere utviklingen for kryptovalutaen. Munger hadde derimot enda mer på lager. 

«Jeg kan helt beskjedent si at hele den forbannede utviklingen er ekkel og i strid med sivilisasjonens interesser», fulgte han opp med. 

Munger har lenge kritisert bitcoin for ekstrem volatilitet og mangel på regulering. På det årlige aksjonærmøtet for Daily Journal i februar sa Munger at bitcoin er for volatil til å handle med.

Markedet ser ikke ut til å være spesielt negative til kryptovaluta, og verdens nest største kryptovaluta, Ethereum, har bikket 3.000 dollar, som er ny rekord. Kryptoen har steget mer enn 300 prosent i år, mens bitcoin er opp rundt 95 prosent.