Hever salget av Nes Fort

Betalingen uteble og Skifte Eiendom har derfor besluttet å omgjøre salget av Nes Fort.

Publisert 14. jan. 2005 kl. 13.35
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 03.24
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 339 ord
I dagkl. 12:00 skulle Møysalen Eiendom betale de første 8,5 millioner kronene av totalt 15 millioner kroner for Nes Fort. Ingen penger kom og nå har Skifte Eiendom hevet salget. Det betyr at fortet på nye vil bli lagt ut for salg.I en pressemelding fra Skifte Eiendom fremgår det at salget heves fordi kjøperen Møysalen Eiendom AS ikke har betalt første avdrag av kjøpesummen som avtalt. 8,5 millioner kroner av kjøpesummen på til sammen 15 millioner skulle vært betalt 10. desember i fjor. Møysalen fikk en siste frist til fredag 14. januar klokka 12 med å innfri kravet.- Vi beklager den situasjonen som er oppstått, men dette er et vesentlig mislighold av kjøpekontrakten. Nå er fortet til salgs igjen, sier prosjektleder Ellen Belsom i Skifte Eiendom Nord.Det var flere som la inn bud på Nes Fort i forrige runde, men Skifte Eiendom har ingen andre kjøpere som venter.- Dette er en situasjon vi ikke hadde regnet med. De som var inne i bildet sist vil nok helt sikkert melde seg om de fortsatt er interessert. Ut over det må vi nå bruke litt tid på å tenke oss om og finne ut hvordan vi skal løse dette på beste måte for alle parter. Vi kommer til å fortsette den tette dialogen vi har hatt med kommunen for å sikre ei god løsning som tar sikte på å gi arbeidsplasser og ny aktivitet til Lødingen, sier Belsom.Det nedlagte kystfortet som nå er til salgs igjen er en svær eiendom på til sammen 3 400 mål ut mot Vestfjorden med en samlet bygningsmasse på 13 500 kvadratmeter, noen kilometer fra sentrum av Lødingen i Nordland.- Vi beklager at ikke dette ble noe av, men nå må vi se framover og finne ei ny løsning som er bra både for Lødingen kommune og Forsvaret, sier ordfører i Lødingen Kurt Olsen (SV).- I kommunen er vi opptatt av å få ny virksomhet og nye arbeidsplasser, og vi er litt forbauset over at nasjonale næringslivsaktører ikke ser potensialet i denne flotte eiendommen, sier Olsen.