To børskuler for Obos

OBOS gjør det bra på Oslo Børs. Sitter med merverdier på over én milliard.

Næringseiendom

OBOS har gjort kuler i både Veidekke og AF Gruppen, skriver Finansavisen, som mener at S-en burde stått for superinvestor i stedet for sparelag. OBOS har gjort kuler i både Veidekke og AF Gruppen, skriver Finansavisen, som mener at S-en burde stått for superinvestor i stedet for sparelag. Gjennom datterselskapet OBOS Forretningsbygg er den største aksjonæren i Veidekke med 7,8 millioner aksjer, tilsvarende 25,47 prosent av aksjene.- Vi har en kostpris på cirka 60 kroner, og dermed en merverdi på 1,1 milliarder. Og med årets utbytte på 10 kroner, har vi fått tilbake hele investeringen i cash. Det vil si en halv milliard, sier OBOS-sjef Martin Mæland.OBOS er videre fjerde 4. største aksjonær i AF Gruppen.- Vi har vært inne her fra 1994. Da var byggebransjen på knærne, men vi mente markedet skulle opp. Med årene har vi kjøpt oss opp til 14,26 prosent, der vi er nå, sier Mæland, og viser overfor avisen til en merverdi i AF på ca. 100 millioner.Veidekke er sist omsatt for 219 kroner på Oslo Børs, AF Gruppen til 90,25 kroner etter en oppgang på 4,3 prosent.

Nyheter
Næringsliv