Vil bruke 400 mill. på Hafjell

DnB NOR står klar til å investere rundt 400 millioner kroner i Hafjell de nærmeste årene dersom de får det slik de ønsker.

Næringseiendom

DnB NOR står klar til å bruke et sted mellom 300 og 400 millioner kroner på utbyggingen av alpinanlegget på Hafjell i løpet av 10-15 år, melder DN. Det vil bety en dobling av kapasiteten i alpinanlegget og av antall overnattingsplasser, ifølge avisen.Regiondirektør for DnB NOR i Oppland og styreleder i Hafjell Alpinsenter AS, Jan Petter Dahlum, sier planene forutsetter at andre aktører bidrar slik at trafikken i alpinanlegget øker og fordeles jevnere utover i uken enn i dag.Han bekrefter også overfor HegnarOnline at det ikke lengre er noen tvil om hva banken vil med Hafjell.- Nå er det full satsing på skisenteret, og utbyggingen av overnattingskapasitet sammen med partnere, sier han.I første omgang betyr satsingen på skisenteret investering i en gondol fra bunnen og opp til toppen bak den såkalte Kjusbakken.Kritisk for HafjellDet meste kritiske for Hafjell, slik vi ser det, er imidlertid at det ikke er nok senger oppe i lia og på fjellet, men at det skjer for lite i bunnen av bakken etter at heisen har stengt. Her ligger det et potensiale, og det blir ikke mindre med gondolen.En forlengelse av Øyer sentrum, fra Lilleputthammer, forbi skolen, Hafjell Booking og spiseriet på den ene siden av veien, og fra ICA bort til heisen og hyttebyen i Sørlia, på andre siden av veien, ville trolig endret dette radikalt.

Nyheter
Næringsliv