Superprofitt på Solsiden

325 aksjonærer, de fleste småinvestorer, kan glede seg over mer enn 80 prosent avkastning på litt over et år. - Det er to mulige scenarier nå, sier advokat Eivind Stav til HegnarOnline.

Næringseiendom

I går ble det kjent at Trøndelag Eiendom 1 AS har solgt Solsiden-eiendommene på Nedre Elvehavn til Aberdeen Property Investors for den nette sum av 1,03 milliarder kroner.Over 80 prosentDe 325 aksjonærene i selskapet kan dermed le hele veien til banken. Oppkjøpet priser hver aksje til over 350.000 kroner. Kostprisen var 192.000 kroner. En gevinst på godt over 80 prosent, altså.- Regnestykket er ikke helt klart ennå. Vi må ha en gjennomgang av balansen før vi ser hva den endelige utbetalingen blir, sier advokat Eivind Stav, styreformannen i Trøndelag Eiendom 1.Flest småinvestorerSelskapet har noen storaksjonærer, men de fleste er småinvestorer med 1-2 aksjer. Stav legger ikke skjul på at man er fornøyd med å lande en slik gevinst - på drøyt ett år.Kjøpet skjer ved at Aberdeen overtar alle aksjene i Skipsbygget AS, Bassengtomten AS og Verkskontorene Nedre Elvehavn AS. Disse er alle heleide datterselskaper av Trøndelag Eiendom 1.Men når vil aksjonærene se noe til pengene sine?- Det er to mulige scenarier. Det ene er at alt utbetales aksjonærene og vi likviderer selskapet. Det andre er at Aberdeen, etter at kontrakten er på plass, går på aksjonærene og kjøper morselskapet (Trøndelag Eiendom 1, red. anm). Skjer dette, vil aksjonærene få pengene sine raskere, avslutter Stav overfor HegnarOnline.

Nyheter
Næringsliv