Auksjonsnettstedet Netthandelen.no har opplevd en formidabel vekst de siste årene. På to år har antall kunder gått fra 100.000 til over 400.000. Og omsetningen følger i samme retning.- I år vil vi omsette for 275-300 millioner kroner, og målet er et resultat før skatt på 15 millioner, sier daglig leder og eier Einar Øgrey Brandsdal til HegnarOnline.I fjor omsatte Netthandelen.no for 235 millioner kroner, med et resultat før skatt på 9,2 millioner kroner.
11.700 kvadratPrislapp: 50 millioner
Konsekvensen er at virksomheten har blitt for stor for dagens 4.000 kvadratmeter på Søgne. Om knapt et år går flyttelasset til nabokommunen Songdalen.- Vi bygger nå et bygg på 11.700 kvadratmeter på Mjåvann. Det er stort, men vi trenger all plassen. Håpet er at vi flytter inn 1. august 2007, sier Øgrey Brandsdal, som hevder dette blir et av de største enkeltbyggene på Sørlandet.- Med våre volumbaserte produkter klarer vi rett og slett ikke å vokse mer med lokalene vi har nå. Vi har jobbet kontinuerlig med å gjøre logistikken mest mulig effektiv, men mener det ikke er så mye mer å hente der nå, forklarer han.Netthandelen.no bruker i dag syv uker på å snu varelageret sitt.Tomten der nybygget skal stå er på 30 mål. Kjøper er Netthandelen Eiendom, der Øgrey Brandsdal eier 40 prosent, mens stefaren og stebroren vil kontrollere resten. Netthandelen.no vil leie lokalene av eiendomsselskapet.- Vi betalte ca. 500 kroner per kvadratmeter. Komplett ferdig vil prislappen for bygget ende på drøyt 50 millioner kroner, sier Øgrey Brandsdal til HegnarOnline.Netthandelen-sjefen var lenge i dialog med Søgne-ordføreren om nye lokaler der.- Søgne kommune har et ferdigregulert industriområde, men kunne ikke bygge ut i tempoet vi har behov for. Vi har ikke tid til å kjøpe råtomter som må planeres, sier han videre.Øgrey Brandsdal etterlyser større handlekraft fra politikerne når det gjelder å legge til rette tomter for næringsvirksomhet.- Det er mange bedrifter som vokser fort i dag, og jeg synes det er rart politikerne ikke gjør mer med dette. Det går for tregt, avslutter han overfor HegnarOnline.