Statsministerboligen vil koste 300 millioner

Byggingen har startet. Statsministerboligen blir over dobbelt så dyr som planlagt.

Næringseiendom

Prisen på den nye statsministerboligen i det fasjonable strøket rett bak Slottet blir mer enn dobbelt så dyr som tidligere antatt.Byggingen har startet på det som skal bli Norges nye statsministerbolig. Samtidig er det klart at prislappen stiger fra 125 millioner kroner til nær 300 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.Anlegget, som gjelder eiendommene Inkognitogata 18, Riddervoldsgate 2 og den eksisterende representasjonsboligen i Parkveien 45, skal stå ferdig høsten 2008. Her blir det også en egen avdeling for å huse gjester ved statsbesøk.Trusselvurderingen mot norske statsministere har vært et viktig argument for å realisere planene.Når statsminister Jens Stoltenberg (Ap) etter planen flytter inn i 2008, er det 100 år siden forrige statsminister, Venstres Jørgen G. Løvland, bodde i Parkveien 45. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv