- Prisnivået har aldri vært så høyt i Norge. Det kan delvis forklares med at renten er lav, men det er ingen behagelig forklaring i så fall. Det blir dyrt for folk når renten er tilbake på et normalt nivå, advarte Andreassen studenter og økonomer på Jubileumsforelesningen på Norges Handelshøyskole i går. Selv ikke i den verste jappetiden på 80-tallet, kunne situasjonen måle seg med nå. På det meste var prisen for en gjennomsnittlig bolig fem ganger en norsk årslønnen den gangen, skriver NA24.- Prisene på bolig er høyere i byene. Det er inntektene også, men ikke tilsvarende mye høyere, sier Andreassen.Studenter bør la være å kjøpe bolig i studietiden, når boligsituasjonen er så glohet som nå, mener Harald Magnus Andreassen. - Studenter må ikke stresse med boligkjøp. De må gjerne kjøpe bolig hvis de finner noe som passer med familiesituasjonen de er i, men skal man bo et sted bare i to-tre år vil det ofte ikke lønne seg, sier sjefsøkonomen ifølge NA24.