Dagbladet har spurt en rekke eksperter om deres syn på utviklingen i hyttemarkedet i tiden fremover. Følgende var de alle enige om:
  • Hytteprisene vil stige mindre enn boligprisene grunnet renteøkningene.Hytteprisene vil stige mindre enn boligprisene grunnet renteøkningene.
  • Hytter ved kysten vil stige mer enn fjellhyttene fordi det bygges nesten ikke ved sjøen, mens det koker i fjellkommunene.Hytter ved kysten vil stige mer enn fjellhyttene fordi det bygges nesten ikke ved sjøen, mens det koker i fjellkommunene.
  • Har du kjøpt hytte eller leilighet med høy fellesgjeld og utleieplikt kan det bli verre enn verst hvis du ønsker å selge og markedet har snudd.Har du kjøpt hytte eller leilighet med høy fellesgjeld og utleieplikt kan det bli verre enn verst hvis du ønsker å selge og markedet har snudd.
Men inntil videre kan man ikke klage, gheller ikke til fjells.- Januar var kanonbra. Den beste måneden noen gang, sier den Geilo-baserte Terra-megleren Christian Haatuft til avisen.