Alle som har vært i Sandefjord om sommeren kjenner godt til Kokeriet og Pir 4. Nå er restaurantene til salgs. Eller det vil si: Alle aksjer i eierselskapet Kokeriet Eiendom AS. Prisantydningen er 40 millioner kroner.
Høy meterpris- Perfekt investeringsobjektOser av historie
Bygningsmassen er på 380 kvadratmeter brutto. Standarden er gjennomgående høy, og eiendommen virker godt vedlikeholdt, går det frem av prospektet.- Det er en høy meterpris, men leieinntektene er på solide 3,1 millioner og restauranten har vært godt drevet i 14 år, sier Rune Allerød Andreassen, daglig leder og partner i Privatmegleren Næring Vestfold, Otterbech og Partnere, til HegnarOnline. Blir prisantydningen innfridd, snakker vi om en yield på 7,75 prosent. På spørsmål om eiendommen kan gå for mer enn 40 millioner, svarer megleren slik:- Det blir opp til markedet å bestemme.Kokeriet går på helårsdrift, mens flåterestauranten Pir 4 kun leies ut om sommeren. Begge er leid ut på lange kontrakter.- Dette er en eiendom litt utenom det vanlige, og som en kan være stolt av å eie når en blir gammel. Som et investeringsobjekt er den perfekt. Risikoen er liten, fortsetter Allerød Andreassen.Og responsen har ikke latt vente på seg.- Jeg la den ut for tre timer siden, og alt etter en time hadde jeg fått to henvendelser, fortsetter megleren.Kokeriet og Pir 4 ligger i kjernen av det stadig mer yrende utelivet i Sandefjord om sommeren, med en godt utrustet gjestehavn som nærmeste nabo.- Hele området her er i sterk utvikling, for eksempel ligger Kilen Brygge et steinkast unna, med nytt fiskemottak. Stadig flere restaurantkjeder etablerer seg her. Når det gjelder bryggeliv, så er Sandefjord i ferd med å nærme seg Tønsberg, sier Allerød Andreassen videre til HegnarOnline.Beliggenheten er udiskutabel, men hva annet er det å trekke frem ved eiendommen? Megleren peker på det arkitektoniske og maritime. Restaurantene henter ifølge prospektet sitt tema fra byens gylne hvalfangsttider, og inneholder flere autentiske gjenstander, bilder og dokumentasjon fra forskjellige ekspedisjoner.Noe er kjøpt, noe er lånt av halvfangstmuséet, og også Sandefjords innbyggere har bidratt.Kokeriet Eiendom AS ble opprettet i 2002, og Sven Aage Lysebo er daglig leder. I styret sitter samme Lysebo sammen med Jean Borrelly Linaae, som er styrets leder.