Raser over boligjuks

Enkelte eiendomsmeglere gir verdivurderinger av boliger de aldri har satt sin fot i. - Her er det noen som oppfører seg på en rå og kynisk måte, raser forbrukerminister Karita Bekkemellem.

Næringseiendom

- Her er det noen som oppfører seg på en rå og kynisk måte og tar snarveier som er helt uakseptable. Jeg må si at dette er uvirkelig og rett og slett uforsvarlig, sier forbrukerminister Karita Bekkemellem til DN.no.Forbrukerministeren viser til at meglerne på denne måten kan føre både banker og forbrukere bak lyset.- Vi risikerer at boligen kan bli overbelånt. Kanskje den må selges med tap. Og eier kan sette i gang en salgsprosess på helt falske premisser.Bekkemellem mener at eiendomsmeglernes organisasjoner bør følge opp dette.- Jeg stiller spørsmål om det ikke er hensiktsmessig at bransjen selv utarbeider retningslinjer for hvordan verdivurderinger skal skje. Det bør være et krav om at megleren skal ha sett boligen, selv om jeg mener det burde være unødvendig å ha slike regler, sier forbrukerministeren til DN.no.

Nyheter
Næringsliv