Høyfjellseiendom til salgs for 3 mill.

Med 11 rom, en leilighet, to små hytter og 6 mål tomt høres ikke prisen avskrekkende ut. Her kan man kjøpe tilbake et lite stykke av Härjedalen, for 3 millioner kroner.

I Tänndalen, mellom Røros og Funesdalen i Sverige, er det et høyfjellspensjonalt til salgs for 3,5 millioner svenske kroner (tilsvarende 3 mill. norske) - med alt inventar. En leilighet, diverse originale oppholdsrom, skibod, badstue og biljardrom hører også med.Högfjällspensjonat Röstavallen ble åpnet i 1952 og er i tilsynelatende veldig god og original stand. Rent og pent er det også.Pensjonatet har 11 rom, der 8 kan gjøres om til familierom med inntil 4 senger. Og med litt fantasi, og litt mer arbeid, er det sikkert også mulig å slå sammen rom til større leiligheter og gjøre slik mange kjøpere av tilsvarende eiendommer har gjort i Norge de siste årene, utvikle og videreselge hele eller deler av eiendommen.Eiendommen på totalt 6 mål ligger fint til 840 meter over havet, syd på Hämrafjellet, med Tänndalens skianlegg rett på andre siden av hovedveien og elven. Rett imot. Her er det totalt 18 heiser og 43 nedfarter. Ikke de mest spennende og lange bakkene, men greie nok. Lengste nedfart er på 1.600 meter med en fallhøyde på 295 meter. Mer om det her. Webkamera over skianleggene og tilstøtende områder . Kart over området her.Maskinpreparerte langrennsløyper starter ved husveggen og liker man å ta en tur med snøscooter er det også fullt mulig - og fullt lovlig. Akkurat på dette er man enn så lenge mye mer liberale i Sverige enn i Norge.Nå er ikke Tänndalen akkurat verdens navle. I forhold til Trondheim ligger det litt lengre sør enn Åre, og det er litt mer kronglete å komme seg dit. Fra Røros, derimot, er det under en time å kjøre. Fra Oslo må man regne rundt 5 timers effektiv kjøring.