- Fallet i boligprisene kommer uansett

Admini-strerende direktør Per Jæger i Bolig-produsentenes Forening om boligmarkedet.

Scanpix / Scanpix
Næringseiendom

Tall fra Boligprodusentenes Forening viser at det i første halvår er solgt 13,5 prosent færre nye boliger enn i første halvår i fjor.- Jeg er helt sikker på at korreksjonen er i gang. Vi har sett salgstoppen, sier administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Forening til DN.no. Han mener vi fikk første signal på at boligmarkedet kjølner i forrige kvartal, og nå tror han det fortsetter.Sammenlignet med samme kvartal i fjor er igangsettingen av nye boliger 9,1 prosent lavere. Men selv om igangsettingstallene faller, er ikke dette nok til å holde boligprisene oppe, ifølge Jæger.- Jeg tror fallet i boligprisene kommer uansett, sier han.Jæger mener nå, ifølge DN.no, at sentralbanksjef Svein Gjedrem har klart å kjøle ned boligmarkedet.

Nyheter
Næringsliv