I morges ble det kjent at Oslo Properties AS har kjøpt 5.217.900 aksjer i Norgani Hotels for 91 kroner aksjen, tilsvarende 13,2 prosent av selskapet. Det ble opplyst at Oslo Properties AS er et nyetablert selskap eid av Scandic og en investorgruppe. I morges ble det kjent at Oslo Properties AS har kjøpt 5.217.900 aksjer i Norgani Hotels for 91 kroner aksjen, tilsvarende 13,2 prosent av selskapet. Det ble opplyst at Oslo Properties AS er et nyetablert selskap eid av Scandic og en investorgruppe. Ifølge DN skjuler nordmenn med tette bånd til Wallenberg-familien seg bak selskapet.Annual Classics er dominerende eier. Selskapet er dominert av de tidligere Plantasjen-eierne Lars Gylterud og Tore Thorstensen. Lars Gylterud AS eier 30 prosent av selskapet, mens 70 prosent eies av Solankator AS, som etter hva avisen forstår er eid av familien Thorstensen.Scandic Hotels eier 49 prosent av Oslo Properties.- Begrunnelsen for hvorfor vi har gått inn i Oslo Properties, er kort og greit at vi synes det er en spennende investering, rett og slett, sier Gylterud.Ifølge dn.no har Gylterud og Thorstensen-familien investert i fond forvaltet av EQT. Dette er et forvaltningselskap nært knyttet til den svenske Wallenberg-familien.- Vi driver ikke flipperspill i den butikken der, sier Gylterud.Scandic kontrolleres av private equitygruppen EQT, som styres av Wallenberg.