Mosvold kjøpte rosinen i pølsa i Kristiansand

Markens i Kristiansand er Norges tredje dyreste handlegate. Kurt Mosvold sto fremst for å sikre seg rosinen i pølsa.

Publisert 11. okt. 2007 kl. 10.39
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 06.22
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 152 ord
Etter å ha drevet butikken, og også eid det berømte Sønnik-hjørnet i handlegaten Markens i årtier, har Bjarne, Gunn Berit og Tore Øvensen solgte alle gårdene sine, skriver Finansavisen.- Vi har solgt to selskaper hvor det ligger fem sentrumseiendommer. De var priset til 122 millioner kroner, sier Jens Helge Hodne i Næringsmegleren Sædberg & Hodne, som ikke vil si noe nærmere om prisen.Avisen vet at Kurt Mosvold og hans Mosvold & Co. står i spissen for en gruppering med lokal forankring. Eiendomsmassen er på drøyt 4.000 kvadratmeter.De beste lokalene i Markens har en leie på knapt 10.000 kroner meteren, bare Karl Johan og Bogstadveien er dyrere av Norges handlegater.Årlige leieinntekter på ca. 2,5 millioner og en prisantydning på 122 millioner kroner gir imidlertid ikke rare avkastningen, skriver Finansavisen.- Her kan man ikke snakke om vanlig yield. Til det er det alt for mye ledighet og utviklingspotensiale i porteføljen, sier Hodne til avisen.