Boligmarkedet er preget av høyt tilbud, og kjøperne har mer å velge mellom, særlig på mindre leiligheter. Men det finnes fortsatt flust med objekter som selges fort, og til gode priser.- Forrige uke var vår beste i omsetning så langt i år. Ting går unna, også 2-romsleiligheter, sier megler Kjetil Nilssen hos Nordvik & Partners på Majorstua til HegnarOnline.- Jeg hadde fire leiligheter ute i helgen, og alle er solgt. Den ene, en 3-roms toppleilighet på Torshov, gikk litt under takst, en 2-romsleilighet på Sandaker gikk til takst, mens to leiligheter i Landingsveien på Røa gikk over takst, fortsetter han.
Orebakken- Treffer flere kundegrupper
De to leilighetene som gikk over takst ligger i Orebakken borettslag. Og Nilssen merker godt trykk på visningene akkurat der. I alt har han solgt 22 leiligheter i borettslaget.Hva er det for noe med dette borettslaget?- Det er ikke et typisk høyblokks borettslag, det meste av bebyggelsen er i lavblokk med fire etasjer. Beliggenheten er idyllisk med marka rett utenfor, men samtidig er veien kort til byen. Majorstua er syv minutter unna med bil, og det er fem minutter å gå til banen. Videre er det tre barnehager i området, og den ene har prioritet på barn i Orebakken.- I tillegg følger det med to terrasser per leilighet, pluss garasjeplass, fortsetter Nilssen.Den ene av de to leilighetene er en 3-roms hjørneleilighet. Den hadde takst 2,9 millioner, og gikk for 3,15 millioner kroner. Den andre, "en meget pen 4-roms" og boareal 82 kvadratmeter hadde takst 2,78 millioner, og gikk for 3,1 millioner kroner. Begge hadde for øvrig et boareal på 82 kvadratmeter. Megler Nilssen trekker også frem at leilighetene i Orebakken treffer flere kundegrupper.- For eksempel treffer de unge par som har fått sitt første barn, men også eldre som vil "kjøpe seg ned". Dette er typisk folk som er lei av hage, beising av hus og å gå i trapper. De har god egenkapital, og gir blaffen i om renten er fem eller ti prosent, sier han.Skal du selge i dagens marked, mener Nordvik-megleren det er en fordel med en leilighet som skiller seg ut fra "røkla".- Et objekt som ser bra ut, har heis, garasje og balkong og som ligger usjenert til er bankers. Da vil salget gå fort, avslutter han overfor HegnarOnline.