Sørholt: Energibombe

- Etter 19 år med masse jobbing har jeg nå fått helt nye batterier, sier Miguel Sørholt til HegnarOnline. Megleren ser "fantastiske muligheter" i boligmarkedet.

Næringseiendom

Dagens store nyhet i eiendomsmeglerbransjen er at Nordea kjøper seg inn som majoritetseier i Privatmegleren. Nordea kjøper SEB Privatbankens andel på 33 prosent, pluss at gründerne Robert Fauske og Christian Berg og megler Miguel Sørholt selger seg ned.- Ville helst ikke selge noe Nordea blir etter dette sittende med 67 prosent av Privatmegleren, mens trioen Fauske/Berg/Sørholt har kontroll på resten.- Helst ville jeg ikke selge noe, men Nordea satte som krav å bli majoritetseier, så da måtte jeg fire litt, sier Miguel Sørholt til HegnarOnline etter å ha gitt slipp på fire prosent av aksjene i selskapet.Avtalen skal ha vært diskutert i et halvt års tid. Hva Nordea har priset butikken til, vil partene holde for seg selv.- Fantastisk mulighet - Dette er en fjær i hatten for alle som jobber i Privatmegleren i dag. Begge parter er vanvittig happy med avtalen, forsikrer Sørholt, som peker på størrelse, distribusjon og "ikke minst anseelse" som grunner til at han ser på Nordea som en attraktiv partner.- Vi var en stor konkurrent fra før, men i går ble vi enda større. Nordea er det største finanskonsernet i Norden, med 140 filialer over hele Norge. Vårt mål er å ta markedsandeler, og nå får vi en helt annen tilstedeværelse. Nordea har ikke denne type drift, og det gir oss en fantastisk mulighet, holder megleren frem overfor HegnarOnline.Privatmegleren omsetter nå 5-6.000 boliger i året, og er med sine 29 kontorer størst i Norge på boliger over fire millioner, med en markedsandel på rundt 20 prosent.Energibombe Ifølge Sørholt er det bare eierskapet som nå er nytt. Navnet og profilen forblir uendret, og kjeden vil fortsette med å håndplukke meglere slik den har gjort tidligere.- Dette er som en energibombe for meg. Etter 19 år med masse jobbing har jeg nå fått helt nye batterier, avslutter megleren overfor HegnarOnline.

Nyheter
Næringsliv