Utløp av avdragsfrihet og flere renteøkninger gjør at mange unge førstegangskjøpere nå sliter tungt med sine lavinnskuddsleiligheter. Forbrukerrådet har kritisert utbyggere og eiendomsmeglere for å drive med villedende markedsføring av lavinnskuddsleiligheter, og advokat Carl Bore hevder overfor Dn at bransjen bør forberede seg på søksmål.- Utbyggerne skyver ansvaret fra seg, og påstår at kjøperne har vært naive. Som en generell betraktning blir dette for enkelt. Mitt inntrykk er at det er meglerne og utbyggerne som har snublet. Det er fare for at det har gått for fort i svingene, sier han.Advokaten i Dalan Advokatfirma har ifølge avisen blitt kontaktet av andelseiere som vurderer å gå rettens vei.- Jeg mener aktørene i flere tilfeller kan ha brutt kjøperens kontraktsrettigheter i markedsføringen av subprimeleiligheter, sier han til Dn.