Kredittilsynet foreslår nå å endre den såkalte 24-timersregelen for budgivning, etter å ha gjennomført en evaluering på oppdrag fra Finansdepartementet.Forslaget, som er sendt ut på høring, betyr ifølge Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) at "oppdragsgiver i forbrukerforhold ikke kan formidle bud med kortere akseptfrist enn til klokken 12 første virkedag etter annonsert visning".- Dette er identisk med forslaget vi sendte departementet for nøyaktig ett år siden, og er en viktig seier for kjøper og selger, sier NEF-formann Øivind A. Tandberg i en pressemelding.- 24-timerfristen var tidligere en "bør-regel" både bransjen og forbrukermyndighetene var enige om. Da nye forskrifter gjorde denne til en "skal-regel" medførte dette flere vesentlige ulemper, fortsetter han.
Kjøper gikk direkte på selger
Blant ulempene Tandberg viser til er kjøpere som tok direkte kontakt med selger med bud med kortere akseptfrister, meglere som ikke fikk sjekket finansiering av innkomne bud, og mer hektiske budrunder som startet sent på dagen og fortsatte utover kvelden.- Nå er det viktig at berørte parter sørger for at departementet etter høringsrunden følger opp forslaget og endrer forskriften, avslutter Tandberg.