Er eiendoms-meglerne bare ute etter kjappe salg?

Lønnssystemer med lave garanterte inntekter og bonuser som slår ut etter mange salg, kan påvirke meglerne til å gi dårlige råd, sier studierektor.

Foto: Scanpix
Næringseiendom

Eiendomsmeglere kan bli fristet til å gi råd om å godta for dårlige bud for å få handelen unna, mener studierektor Dag Jørgen Hveem ved handelshøyskolen BI, til Aftenposten.Hveem mener det er viktig at det blir satt fokus på meglernes lønnsystemer. Fra nyttår kan ikke lenger meglerne kreve høyere provisjon på øverste del av salgssum.- Det kan tenkes at vi får meglere som er mest interessert i kjappe salg, og derfor vil anbefale boligselgere å gå kraftig ned i pris, sier han videre.Det finnes ikke noe fast ensidig lønnsystem for eiendomsmeglere, noen har fast andre bare provisjon og bonus, sier administrerende direktør Finn Tveter i Norges Eiendomsmeglerforbund. Tveter mener at eiendomsmeglerne er en utsatt gruppe i tider med sterk konkurranse.- Men du lever ikke lenge i et foretak hvis du gir dårlig råd, sier Tveter til Aftenposten.

Nyheter
Næringsliv