Høyere renter har satt mange unge eiere av lavinnskuddsleiligheter i en skvis. Vi har tidligere omtalt flere tilfeller i Tromsø, og nå sprekker idyllen også på Sjøhagen mellom Moss og Son, melder .15 leiligheter er allerede til salgs, og flere vil det bli. På ett år har bokostnadene for flere av boligene gått fra 3-4.000 til 8.000 kroner. Når avdragene slår inn om et par år, vil bokostnadene stige 12-13.000 kroner måneden for leiligheter på drøyt 60 kvadratmeter.Terra Eiendomsmegling er ifølge avisen blant dem som har fått salgsoppdrag på Sjøhagen.- Det er klart noen føler dette blir i dyreste laget, sier megler Eirik Reinnel.- Uansett hva man kjøper eller hvordan man gjør det; det er boligens totalkostnad som er avgjørende. En boligkjøper må alltid spørre seg selv om han klarer å betjene en gjeld på 1,5-2 millioner, legger han til overfor Moss Avis.