- Blir dyrere å leie

Leietagere av kontorlokaler må innstille seg på høyere leiekostnader fremover.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Næringseiendom

Yielden er på vei oppover i Europa, og leietagere må innstille seg på høyere leiekostnader. Det skriver CB Richard Ellis (CBRE) ifølge neNyheter.no i sin juni-rapport "Global In-Sight".CBRE skriver at leietagere må finne seg i reprising når kontraktene skal fornyes de neste årene, og viser til at flere kontrakter løper til under markedspris.- Derfor vil leietagere stå overfor høyere leiekostnader, og utleiere vil se økt netto inntjening, lyder konklusjonen.CBRE-indeksen for avkastning fra prime - de beste eiendommene - steg ifølge nettstedet ti basispunkter til 5,33 prosent i de 27 EU-landene fra 4. kvartal i fjor til 1. kvartal i år.

Nyheter
Næringsliv