Norwegian Property må selge for fem milliarder

- Nødvendig for å stabilisere selskapet, sier styreformann Widar Salbuvik. Her er noen av eiendommene som skal ut.

Norwegian Property - Foto: Scanpix
Næringseiendom

Bare to år etter at selskapet raidet norske kremeiendommer, står nå et storstilt salg for tur. Samtidig hentes 2,5 milliarder kroner inn i en kriseemisjon, slik det sto i Finansavisen for tre uker siden.- Salget av eiendommer for fem milliarder over noe tid er påkrevd, selv om vår egenkapitalsituasjon styrkes og andelen gjeld i selskapet går ned. Ved å selge unna eiendom får vi frigjort likviditet som er nødvendig for å stabilisere selskapet, sier styreformann Widar Salbuvik til Dn.Norwegian Propertys eiendommer er verdsatt til drøyt 31 milliarder, men er belånt med 25 milliarder kroner.Etter det avisen kjenner til, skal selskapet selge sine ti eiendommer i Stavanger sentrum og på Forus. Oslo-porteføljen slipper heller ikke unna, og blant eiendommene som står på listen skal være Ibsenkvartalet.

Nyheter
Børs