- Eiendom i Asia vil gå på en stygg smell

Aktørene frykter en stygg nedtur alt i 2. halvår i år. - Vi har kun sett toppen av isfjellet. Ingen vet hvordan dette vil slå ut, sier eiendomsutvikler i Dubai.

Det sterke presset på inflasjon, lønninger, jernmalm- og stålpriser bekymrer eiendomsinvestorer i Asia. Byggekostnadene har steget 50 prosent på to år, og flere storbyer i Kina viser nå tegn til prisfall. I Dubai har lønninger og bygningsmaterialer doblet seg siden 2006.På et seminar sist uke, med fokus på den globale eiendomssektoren, uttrykte både eiendomsutviklere og -investorer ifølge Dn frykt for at nedturen vil slå inn i Asia og Midtøsten med full styrke i 2. halvår.- Vi har kun sett toppen av isfjellet. Ingen vet hvordan dette vil slå ut. Det er en bekymring for eiendomsutviklere i Midtøsten. De har ingen mulighet til å justere opp prisene for prosjekter under bygging, sier Abid Junaid, direktør i ETA Star Property Developers i Dubai til Reuters.Men det ser ikke nødvendigvis bedre ut i Europa. Mer om det her.