Enebolig kuttet med 910.000,-

Meglerne sliter med å få solgt eneboliger. - Det er kommet veldig mange flere skambud den siste tiden, sier Janne Mette Bergesen hos Privatmegleren i Stavanger.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix

Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) la i går frem tall som viste at boligprisene falt 1,0 prosent fra mai til juni, mens de sesongjustert var ned 0,3 prosent.Snittboligen koster 24.400 kroner per kvadratmeter, 2,7 prosent mindre enn i samme måned i fjor.Pristaperen ble eneboliger, med minus 2,5 prosent. Fallet merkes ikke bare i Oslo, men også i de andre storbyene. Som for eksempel i Stavanger.- Vi har hatt masse eneboliger ute for salg, men det går ikke bra. Folk er på vent, fordi de vet at de ikke trenger å kjøpe nå. Det er kommet veldig mange flere skambud den siste tiden, sier daglig leder Janne Mette Bergesen hos Privatmegleren Bergesen & Partnere til Dn.Avisen skriver også om en enebolig på Nesodden "med orkesterplass til Oslofjorden". Denne har stått usolgt siden april. Prisantydning var 4,5 millioner, men daglig leder Pål A. Abrahamsen i Eiendomsformidling har nå kuttet den til 3.590.000 kroner.