Hvor skal boligprisene i 2009?

Ti eksperter spår alt fra syv prosent nedgang til fem prosent oppgang. Her er alle optimistene - og et par pessimister.

dn.no har snakket med en rekke boligeksperter om 2009, og spådommene spenner fra prisnedgang på syv prosent til oppgang på fem prosent. De største optimistene er sjeføkonomene Jan Andreassen i Landsbanki og Kjell Senneset i Prognosesenteret.- Hvis man ser på tallene i de fleste norske byene, toppet boliger ut i påsken i fjor. Etter det har mange fått ti prosent lønnsvekst over to gode lønnsoppgjør. Og over tid vil lønnsveksten drive boligprisene videre oppover, sier Andreassen.Videre ligger DnB Nors Liv B. Hansteen og Kyrre Aamdal, SSBs Ådne Cappelen, Ola Mæle, Hans Petter Skogstad i Makrosikt og Lisa Reiakvam i Econ Pöyry ifølge nettavisen på 2-4 prosent vekst.Mest pessimistisk er sjeføkonomene Harald Magnus Andreassen og Steinar Juel i hhv. First og Nordea. Førstnevnte tror på 1-2 prosent nedgang, sistnevnte på 5-7 prosent.