Ikke alle boligkjøpere er på ferie

- Bare i forrige uke solgte jeg fire leiligheter, sier Nordvik-megler Kjetil Nilssen til HegnarOnline. Se bilder her.

Juli er tradisjonelt en rolig tid i boligmarkedet. Men hva for de som likevel må selge? Kommer det folk på visninger nå?Er alle kjøperne på ferie?- Du får ikke fellesferieeffekten fullt ut lenger. Folk sprer feriene mer og mer, og vi opplever høyere aktivitet for hver sommer som går, sier partner Terje Tinholt i Nordvik & Partners til HegnarOnline.- Vi opplever fint med folk på visning. Enkelte startbud er lave, men vi lander mange salg, legger han til.Men kanskje ikke så mange over takst?- Jevnt over går salgene til rundt takst, sier Tinholt.Trykk på leiligheterÉn som kan bekrefte at alle kjøperne langt fra er på ferie er megler Kjetil Nilssen på Nordvik & Partners sitt Majorstua-kontor.- Jeg jobbet i hele juli både i fjor og i forfjor, og det er ikke tilfeldig at jeg vil jobbe i store deler av juli i år også. Bare i forrige uke solgte jeg fire leiligheter. Mange tror de kan gjøre gode kjøp om sommeren fordi alle er på ferie, men det er mange på visning og vi får flere budrunder, sier han til HegnarOnline.Og det er altså stort sett leiligheter folk kommer for å se.- Det er her trykket er klart størst nå. Og det er ikke bare studenter som skal ha. Leilighetene i forrige uke solgte jeg for 1,6-4 millioner, og det er et vidt spekter, fortsetter Nilssen.Prisene tar ikke avMen kjøperne har merket seg at markedet er tregere. Prisene tar ikke helt av.- De ligger litt under takst, men rundt prisantydning. Noen av leilighetene hadde vi vært ute med før, og i andre runde legger vi gjerne prisantydning litt under takst, fortsetter Nilssen overfor HegnarOnline.To av de siste leilighetene han har solgt, er en "meget pen" 1-romsleilighet i Balders gate på Frogner med prisantydningen 1,65 millioner (se bilder), og en 2-romsleilighet på Hovseter med prisantydningen 1,69 millioner kroner.Salgene skjedde til hhv. 1.625.000 og 1.630.000 kroner, altså hhv. 25.000 og 60.000 kroner under prisantydning.Men hva med eneboliger og rekkehus da?- Det passer seg ikke helt å legge ut for salg her nå. Dette markedet kommer tilbake når barnefamiliene er tilbake fra ferie, avslutter Nilssen.