- Kan ikke se bort ifra at boligselgere går for høyt ut

Boligprisene falt over hele linjen i juni. - Vi kan ikke se bort ifra at enkelte selgere ikke har tatt innover seg det markedet vi har nå, sier informasjonssjef i NEF Roger Nyborg til HegnarOnline.

Foto: iStockPhoto

Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) la tidligere i dag frem boligpristall for juni , og disse viste et fall på 1,0 prosent fra mai, mens de sesongjustert var ned 0,3 prosent.Alle boligtyper falt denne gangen, aller mest eneboliger med 2,5 prosent nedgang. Delte boliger - rekkehus og halvparter av tomannsboliger, var ned 0,8 prosent, mens leiligheter trakk ned 0,6 prosent.NEF-leder Christian Dreyer sa til HegnarOnline for en måned siden at han var ganske sikker på at antallet usolgte boliger hadde nådd toppen. Likevel steg varelageret ytterligere i juni, til 20.503. Nestleder Torbjørn Ek i EFF er bekymret over utviklingen.Selgere går for høyt ut?Er dere i NEF bekymret?- Det høye varelageret er noe en må ta i mente. Det går ikke an å si at "nei, det har ingen innvirkning". Men kjøperne er usikre for tiden, og det er på en måte også selgerne, som så gjerne vil ha prisen de har drømt om. Vi kan ikke se bort fra at enkelte selgere ikke har tatt innover seg det markedet vi har nå, sier informasjonssjef i NEF Roger Nyborg til HegnarOnline.- Erfaring viser imidlertid at vi normalt får en brytning i tallene på denne tiden. Det er få som legger ut boligen sin i juli. Men hvor mye lageret vil falle, er vanskelig å si, legger han til.- Blir mer forsiktigeEneboliger har holdt seg bra i pris, men faller markert tilbake i juni?- Jo, men her hopper og spretter prisene litt fra måned til måned. Hittil år ser vi at eneboliger ligger tre prosent over snittet i hele fjor, svarer Nyborg.Hvordan spiller de siste renteuttalelsene fra Norges Bank inn?- Når det kommer signaler om flere rentehevinger, vil jo folk bli mer forsiktige. Men vi tror at de som trenger å bytte bolig fortsatt vil bytte, mens de som nødvendigvis ikke må bytte, vil vente, avslutter Nyborg overfor HegnarOnline.