Knallrøde tall i eiendomsaksjer

Eiendomsselskaper i Norge og verden blir slaktet på børsen, og kun ett selskap har hatt en flat utvikling i år - bevis på at eiendom ikke må tape penger.

Illustrasjon, næringseiendom. PwCs norske hovedkontor i Oslo. Foto: Finansavisen.

Kurshavari i eiendom skriver Finansavisen i dag.Olav Thon Eiendomsselskap - OLT - har falt 10,42 prosent fra toppnoteringen, mens aksjen har hatt en fin utvikling i år - eiendomsmarkedet tatt i betraktning. Selskapet har endret seg 0 prosent de siste 12 måneder."Alle" andre blir slaktet Faktor Eiendom - FAKTOR - er verst i klassen, hvor selskapet har falt ufattelige 80 prosent fra noteringen for 12 måneder siden. Den siste måneden alene har eiendomsselskapet falt 26,5 prosent på Oslo Børs.Norwegian Property - NPRO - har hatt et grusomt år på Oslo Børs. Det har vært en stor mengde interne strider angående Petter Jansens andre engasjementer, og selskapet måtte selge eiendommer i milliardklassen. Selskapet er ned 67 prosent på 12 måneder.Scandinavian Property Development - SPDE - har falt fra 38 kroner til bare 21 kroner på Oslo Børs de siste 12 måneder.Andre tapere i klassen er NEAS og Northern Logistiscs, som har falt i overkant av 20 prosent de siste 12 måneder.Er fallet over? Si din mening her.