Knallpris på Tveita - leilighet solgt for 7,3 mill.

Toppleilighet ferdig om to år gikk for 7,3 millioner på Tveita i Oslo. - Denne lå nok i høyeste laget for de fleste, sier Obos-megler Hege Amlien til HegnarOnline.

Foto: OBOS-eiendomsmeglere Prosjekt

Markedet for nye boliger har stoppet helt opp, men det finnes en solskinnshistorie i all elendigheten. Obos hadde torsdag i forrige uke salgsmøte for sitt nye prosjekt Lønnebakken borettslag på Tveita. Borettslaget er planlagt bygget nederst i Lønnealléen ved Tveten gård.- Vi har gjort 13 salg, og har én reservasjon. Salgene gjelder stort sett 4-roms- og store 3-romsleiligheter, sier eiendomsmegler og salgsansvarlig Hege Amlien i Obos Prosjektsalg til HegnarOnline.Prosjektet omfatter én blokk med totalt 34 leiligheter, fordelt på ni 2-romsleiligheter på 48-50 kvadratmeter bruksareal, 16 3-roms leiligheter på 68,5-90 kvadratmeter, åtte 4-roms leiligheter på 86,5-104 kvadratmeter, og - på toppen - en 5-romsleilighet på 153 kvadratmeter.Toppleilighet solgt for 7,3 millioner Og toppleiligheten, med terrasser på tre sider og med et areal på ca. 100 kvadratmeter, er blant de solgte. Leiligheten gikk for hele 7,3 millioner kroner, hvorav 1,93 millioner kroner i fellesgjeld. Vedkommende som fikk tilslaget har Obos-ansiennitet tilbake til 1949.Dette tilsvarer en pris på rundt 48.000 kroner kvadratmeteren.Dette må da være prisrekord på Tveita?- Vi kan tenke oss det, men vi har ikke forsket så mye på det, og kan ikke bekrefte dette 100 prosent, sier Amlien. Salgsleder Rolf Kristoffersen i Exact-Obos Prosjektsalg føyer til at det er "rimelig å tro" at det er snakk om prisrekord, da det ikke er mange leiligheter av dette kaliberet i området.Var det mange interessenter på toppleiligheten?- Egentlig var det ikke så veldig mange. Det var mange som drømte om den, men den lå nok i høyeste laget for de fleste, fortsetter megleren.Til toppleiligheten følger to biloppstillingsplasser i garasjeanlegg med heis opp, pluss peis, to bad, bibliotek, stor stue/spisestue, garderobe og stort hovedsoverom. Boligen får dessuten vannbåren varme og varmt tappevann fra fjernvarmenettet.- Ventet i flere årHvorfor har akkurat dette prosjektet blitt så godt mottatt?- Vi har rettet oss mest mot voksne mennesker, og folk i området har gått og ventet på at det skal skje noe med denne tomten i flere år. De fleste kjøpere er da også lokale. Ellers er planløsningene gode, og i tillegg følger garasjeplass, heis, balkonger og utsikt på veldig mange av leilighetene, forklarer Amlien videre overfor HegnarOnline.- Vi var klar over at folk er i tenkeboksen. Pengemangelen er ikke så stor, men her snakker vi om leiligheter som er ferdig to år frem i tid, og mye er ukjent i den perioden. Så vi skjønner at folk er usikre, føyer Kristoffersen til.Slipper ansvar for naboen Forventet byggestart er høsten 2008, med forventet ferdigstillelse i 1. halvår 2010. En grense for hvor mange leiligheter som må selges før spaden settes i jorden, er ikke satt.- Det vil bli tatt en styreavgjørelse på dette 15. september. Men jeg tror ikke det skal så mange flere salg til, sier Amlien.Fellesgjeld har jo nærmest blitt et skjellsord. Dere har ikke møtt skepsis i så måte?- Det har vi ikke lagt merke til. I Obos stiller vi garanti for felleskostnader, så en slipper å ta ansvar for naboen, avslutter megleren overfor HegnarOnline.