Meglerbransjen: Konkurs i Eie-systemet

- Det blir litt feil å skylde på det trege boligmarkedet, sier Eies advokat Frode Finnøy, og forklarer konkursen overfor HegnarOnline.

Tidligere i dag omtalte vi gårsdagens konkursåpninger i Brønnøysund, 24 i tallet. En av disse konkursene gjelder Vogts Gate Eiendomsmegling AS, som er selskapet bak Eie Eiendomsmeglings kontor på Torshov i Oslo.Kontoret ble åpnet så sent som i juli fjor, med en kapital på 100.000 kroner. Allerede i vinter ble det skutt inn ytterligere 450.000 kroner i ny kapital for å sikre trygg drift.AksjonærkonfliktHva ligger bak denne konkursen?- Selskapet trengte ytterligere 100.000 kroner, men det fant ikke eieren grunnlag for å skyte inn, grunnet en aksjonærkonflikt. Ut ifra dette bestemte styret seg for å begjære oppbud, sier Eies advokat Frode Finnøy fra Steenstrup Stordrange til HegnarOnline.- Pengemessig er det lite det er snakk om her. Det er aksjonærkonflikten som er årsaken til at det skar seg, legger han til.Etter det HegnarOnline erfarer, er det partner Robert Steen Eie har vært i konflikt med.- Feil å skylde på markedetBlir det feil å si at det trege boligmarkedet har bidratt til konkursen?- Ja, det blir litt feil. Det er som sagt små penger det er snakk om her, og eierne hadde normalt skutt inn de 100.000 kronene om det ikke hadde vært for aksjonærkonflikten, svarer Finnøy.Han understreker at alt ellers har gått ryddig for seg.- Driften er avviklet og alt ryddet opp i, regnskaper er godkjent og selvangivelse levert, sier advokaten.Har sagt oppHva skjer videre nå?- Ikke så mye. Den ordinære bobehandlingen. De som har sagt opp, de slutter, og de som fortsetter, de fortsetter, sier Finnøy videre til HegnarOnline.Hvem har sagt opp?- Den som vi har hatt aksjonærtvisten med, sier Steenstrup Stordrange-advokaten.Torshov-avdelingen driftes inntil videre som en filial gjennom Eies kontor på Grünerløkka.