NPRO-selskap bokførte opp verdien

En urealistisk høy verdiøkning på eiendommene til et Norwegian Property-selskap sendte resultatene opp med 50 prosent.

Norwegian Property - Foto: Scanpix

Dette er NorganiNordens største hotelleiendomsselskap Norgani Hotels, som eies av Norwegian Property. Selskapet har til sammen 73 hoteller og et kongress-senter rundt om i Norden, som de leier ut til de største hotellkjedene som operer i Norden.I går meldte selskapet om en resultatoppgang etter skatt med 50 prosent, og mesteparten av overskudde kommer som følge av det Finansavisen kaller en urealistisk verdiøkning på selskapets eiendeler for 2007. Dette var på 951,5 millioner kroner.Totalt hadde Norgani et overskudd etter skatt endte på 1,1 milliarder kroner, 396 millioner kroner mer enn de hadde 2006, viser selskapets regnskap for 2007, ifølge avisen.Christian RingnesKjendisinvestoren Christian Ringnes har uttalt seg skeptisk til NPRO, og mener selskapet burde ha skrevet ned eiendommene sine med mer.- Et eller annet sted mellom fem og ti prosent ville efter mitt syn passet bedre med den generelle markedsutviklingen, sa han til neNyheter.no i kjølvannet av et foredrag i forrige uke.