Svennis angrer

Sven-Göran Eriksson frykter at lånet han ga svindeltiltalte Espen Linnerud i 2005 kan ha finansiert svindel. Den svenske topptreneren angrer bittert.

Foto: Scanpix

I 2005 lånte Mexicos landslagssjef halvannen millioner kroner til svindeltiltalte Espen Linnerud. Denne uken ble det kjent at Svennis har hatt pant i huset til den tiltalte fetsokningen Espen Linnerud.- Jeg har gitt et lån til denne personen. Jeg er lei meg hvis dette har ført til at uskyldige mennesker er blitt svindlet for masse penger. Denne saken er veldig beklagelig. Jeg innser at jeg har et kjent navn, og her kan jeg ha blitt misbrukt, sier Eriksson til Romerikes Blad, via sin svenske agent Lars Sternmarker.Svennis ble gjort kjent med saken torsdag ettermiddag. Han trodde selv at saken var ute av verden. Som sikkerhet for lånet tok den tidligere England-treneren pant i huset til Linnerud.- Han hadde pant i huset og krevde tilbakebetaling, forklarer Sternmarker til RB.Linneruds forsvarer Jan Christian Kvanvik er ordknapp.- Det er et omfattende sakskompleks som vi må bruke mye tid på å sette oss inn i. Derfor ønsker jeg ikke å gi noen ytterligere kommentarer, sier han.Erikssons engelske advokat gjennom mange år, Richard Des Voeux, sier imidlertid at avtalen gikk som den skulle.- Det var en helt vanlig forretningsavtale mellom min klient og nordmannen, og det var slik de kom i kontakt med hverandre. Mr. Eriksson ga ham et lån, mot at han fikk sikkerhet i huset hans, forklarer briten til Romerikes Blad.Advokaten bedyrer at han og «Svennis» ga autorisasjon til at pantet i huset til fetsokningen kunne slettes da pengene var tilbake hos fotballtreneren.- Men i lys av hva din avis nå har skrevet, er det jo tydelig at pantet fortsatt står der. Derfor vil vi nå undersøke hva som har skjedd, og sørge for å få det fjernet, slik at de som står i kø med eventuelle krav mot nordmannen, kan komme til, sier Des Voeux.Som Romerikes Blad fortalte torsdag er det besluttet tvangssalg av Espen Linneruds eiendom i Fet kommune. Romerikes Blad sitter med opplysninger om at megleren i lang tid har forsøkt å få kontakt med Sven-Göran Eriksson.Så langt har ikke henvendelsene ført fram, og megleren skal ha vært i ferd med å gi opp forsøkene på å få tak i svensken. (©NTB)