USA: Boligsalget mye lavere enn ventet

Pending home sales, en ledende indikator for salget av bruktboliger i USA, falt mye mer enn ventet i mai.

Ferske tall fra amerikanske eiendomsmeglere viser at pending home sales i USA var ned 4,7 prosent fra april til mai. Det var ventet en nedgang på 3,0 prosent. Siden mai i fjor er fallet på hele 14 prosent.Oppgangen i april ble justert opp til 7,1 prosent, fra tidligere rapport 6,3 prosent.Pending home sales måler salg basert på inngåtte kontrakter på bruktboliger i mai, hvor salget ikke er endelig gjennomført.National Association of Realtors venter nå et salg av bruktboliger på 5,31 millioner i 2008, og et prisfall på 6,2 prosent til en snittpris på 205.300 dollar i år.Salget av nye boliger ventes å falle med 32,3 prosent, til 525.000, mens snittprisen er ventet å falle med 3,2 prosent, til 239.300 dollar.