Selveierboliger i Norge har faktisk steget 4 prosent i verdi i 2008, mens boligstatistikken viser at boliger i sin helhet har falt 1,7 prosent i verdi. Nå viser statistikken at leiligheter i Oslo,og spesielt borettslag, er det som veier tyngst på markedet, skriver Dagens Næringsliv.- Boligprisene faller på landsbasis fordi leiligheter faller i pris. Prisfallet startet i lavinnskuddsborettslag og forplantet seg, først til andre borettslag, og deretter til selveierleiligheter i byene. Nå faller hele leilighetssegmentet i omtrent samme takt, forklarer sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities til Dagens Næringsliv.Mer enn halvparten av boligmarkedet er IKKE disse objektene, og her stiger faktisk prisene, ifølge Statistikk fra SSB fra forrige uke.- Stigende og stabile priser i andre deler av boligmarkedet drukner i prisfallet for leiligheter. Det er helt åpenbart, sier Andreassen.