Christian Foss og Thomas Sandland tjente gode penger på eiendom i fjor.Foss solgte flere eiendomsprosjekter til Hansa Property Group i 2007, i tilleg til et kjøpesenter i Egersund, samt et hotell i Bergen. Foss nettet da 188 millioner kroner gjennom Eiendomsselskapet Substansia i 2007.- Det var et godt år i fjor, sier Christian Foss til Finansavisen.Kameraten Thomas Sandland var blant annet medeier i kjøpesenteret i Egersund. Han leverte et resultat på 125 millioner kroner før skatt i Standland Holding.
Hvor puttet de millionene?
Foss og Sandland puttet drøye 40 millioner kroner i Hilmar Rekstens gamle kontorlokaler i Bergen. Ytterlige investeringer er 10 prosent hver i meglerhuset Norsk Kraft. Norsk Kraft trakk nylig et bud på Orion Securities.- Jeg har investert litt i Norsk Kraft. Samtidig eier jeg en del i Hansa Property Group, og jeg forvalter et par av prosjektene deres på vestlandet, sier Foss til avisen.Han har også kjøpt Ulriksbanen, en av Bergens største turistattraksjoner.- Ulriksbanen var et underutviklet konsept som hadde behov for fullstendig revitalisering. På sikt håper vi at det skal bli god lønnsomhet i prosjektet, men det kommer nok aldri til å bli den mest lønnsomme investeringen jeg gjør, sier han til avisen.