Ferske tall fra Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) viser at norske boligpriser i snitt steg 1,4 prosent fra juli til august. Sesongjustert var prisene ned 1,1 prosent.Årets august-tall er svakere enn normalt for denne måneden.I samme måned i fjor viste fasiten en oppgang på 2,3 prosent, og sesongjustert 0,4 prosent nedgang. I 2006 steg prisene 4,6 prosent fra juli til august, med en sesongjustert vekst på 1,7 prosent. I 2005 steg prisene 3,0 prosent fra juli til august, og sesongjustert 0,3 prosent.Sammenlignet med august 2007 er boligprisene ned 4,1 prosent.Formidlingstiden var i snitt 41 dager, tre dager lenger enn i juli og 15 dager mer enn i august i fjor.Vi kommer tilbake med mer utover dagen.Bjørn-Erik Øye fra Prognosesenteret er dagens gjest på økonominyhetene klokken 16.05, der det blir mer om utviklingen i boligprisene.