Oljeprisen fortsetter å svekke seg etter at orkanen Gustav gjorde mindre skade enn først forventet. Et fat nordsjøolje omsettes nå for 104,26 dollar, ned 4,69 prosent, mens den amerikanske lettoljen omsettes for 105,68 dollar, ned 4,79 prosent.- Det er stor støtte på 100 dollar fatet, som også blir sett på som en magisk grense. Samtidig skal det sies at det også var en viss støtte på 110 dollar fatet. Vi opplever en lavere etterspørsel, noe som gir et svakt prisbilde, sier Thina M. Saltvedt, oljeanalytiker i Nordea Markets, til HegnarOnline.- Problemene er ikke over med Gustav. Husk at Hanna er neste orkan som kan skape svingninger i oljeprisen. Akkurat nå beveger den seg sakte, og man er usikker på hvilken retning den tar, sier Saltvedt.- Orkanene bidrar til å dempe prisfallet. Vi skal heller ikke glemme urolighetene i Nigeria. Videre blir det spennende å se hvordan EU skal forholde seg til Russland. I verste fall kan russerne komme til å "straffe" Europa gjennom å kvele forsyningen av olje og gass, sier Saltvedt.- Følg med på lagertallene som offentliggjøres på torsdag. Der vil vi sannsynligvis se store trekk, avslutter Saltvedt.Ikke uventet reagerer Oslo Børs meget negativt på den svake utviklingen i oljeprisen. I skrivende stund står hovedindeksen i 410,94 poeng, ned 1,51 prosent.Nordea har også offentliggjort nye prisprognoser for olje og metaller. Disse .