En klassisk 3-roms toppleilighet er for tiden til salgs i en frittliggende byvilla på Fagerborg i Oslo. Prisantydningen for 98 kvadratmeter bruksareal er satt til 4,85 millioner kroner."Ja, og hva så", sier du kanskje?
"Åndenes hus"?- Fremhever alt annetLoftet åpent på visning
La oss sitere litt fra prospektet:- Det har vært en eksorsist på loftet som har foretatt en åndeutdrivelse, og loftet skal være fritt for bankeånder, skriver daglig leder Andreas Holck hos Privatmegleren Parkveien.Her snakker vi altså om "åndenes hus"?- He, he. Nå vil vi ikke skremme bort folk heller, og noen av mine kolleger har stilt seg tvilenede til markedsføringseffekten av dette. Men vi bekrefter bare noe som er bra - det er ikke spøkelser der, i tilfelle noen lurer. Noen setter pris på å vite sånne ting, og jeg tror dette blir bra, sier Holck til HegnarOnline.- Det var selger som for 6-7 år siden engasjerte en eksorsist etter å ha hørt lyder på loftet. Først ble den åndelige aktiviteten målt, og deretter ble åndene bedt om å reise vekk og holde hus et annet sted, så dette er fakta, fortsetter han.Begrepet "bankeånd" innebærer en ånd som sitter igjen i en type gjenstand, og som lager lyder i form av dunking eller skraping, for eksempel en stol som sklir over gulvet.- Det har ikke vært snakk om noe slikt i dette tilfellet, her var det bare lyder, presiserer Holck. Han bekrefter å ha fått flere henvendelser på eiendommen, men ingen spesielle "åndelige" spørsmål.- Det betyr enten at de ikke har lest det, ser på det med et lite smil eller rett og slett ikke bryr seg om det, sier den daglige lederen videre.Hva vil du ellers fremheve ved eiendommen?- Alt annet egentlig - villaen ligger veldig fint til, og standarden er slik at en kan flytte rett inn. Dessuten innehar leiligheten fasiliteter som er etterspurt på denne kanten av byen - uteplass og - kanskje det aller viktigste - parkeringsplass. Dessuten ligger det veldig stille til, sier Holck.De knapt 100 kvadratmeterne omfatter blant annet to soverom. Standarden karakteriseres som "gjennomgående bra". Leiligheten ble pusset opp i 2001, og da ble også rundovnen i stuen restaurert og montert av fagmann. Ellers fremheves blant annet slipte og behandlede originale tregulv i hele leiligheten og god takhøyde i alle rom. Selger av leiligheten er for øvrig den kjente Radio 1-stemmen Marius Kopperud, som nå for øvrig har fått ny jobb i P4. Han bekrefter overfor seher.no at det har vært bankeånder på loftet i bygården fra 1903.- Dette er ramme alvor - det skal jeg love deg. Jeg oppdaget dette rett etter at jeg hadde kjøpt leiligheten. Jeg stod og malte midt på natten og jeg visste at det ikke var noen andre hjemme i huset, da jeg plutselig hørte helt tydelige fottrinn på skrå over loftet, sier han.Visningene er nå til helgen, og - ja - loftet vil være åpent.