- Illevarslende om boligmarkedet

Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities har plukket opp et illevarslende signal for boligmarkedet.

Harald Magnus Andreassen, sjeføkonom i First Securities - Foto: First
Næringseiendom

Lageret av usolgte boliger på Finn.no når stadig nye høyder, og teller i dag 22.675 enheter. Ifølge NEF-rapporten i september var "lageret" på 20.829 boliger.NEF-leder Christian Dreyer snakker om et rekordlavt volum i oktober.- Det lave salget er en kombinasjon av finanskrisen og bankenes innstramming, men bankene har en mye større effekt på dette enn det de tror selv. Hvis alle skal selge først kan en tenke seg hvilken effekt det vil ha. Da vil en ikke få noen omsetning. Dermed spenner de beina under boligmarkedet, forklarer NEF-leder Christian Dreyer overfor e24.Prognosesenterets sjeføkonom Kjell Senneset i Prognosesenteret holder ifølge dn.no på to prosent fall i måneden ut året, også i oktober. Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities har minus 1,3 prosent "på blokka" i måneden vi snart har lagt bak oss.- Men det er stor usikkerhet på nedsiden. Prisstatistikken i seg selv kan imidlertid bli svært usikker fordi det kan være betydelige endringer i sammensetningen av de solgte boligene når salgsvolumet faller mye. Men jeg synes Dreyers bruk av uttrykket "rekordlavt" var illevarslende, sier Andreassen til nettavisen.

Nyheter
Personlig økonomi