Ifølge kilder i Thailand, ser det dårlig ut for "The Beach", i Pattaya. Det gigantiske boligkomplekset har i følge lokale kilder stått brakk siden sensommeren 2008, og bildene viser et boligprosjekt som knapt har kommet i gang.
- Det du ser er det som skulle vært visningsenteret. Prosjektet vil aldri bli fullført, sier de lokale. Det burde vært flere hundre som jobbet der nå, men det er kun én vakt i døren som prøvde å nekte meg å ta bilder, sier vår lokale kilde.Etter det HegnarOnline kjenner til skal The Beach stå klart i 2012, og prosjektet skal ikke være lånefinansiert. Hvidsten Eiendom, selskapet som står bak leilighetsprosjekter som Icon City Residence i Oslo, flyttet i 2008 fokus fra utskjelte lavinnskuddsleiligheter i Oslo til fritidsboliger i Thailand.Eiendomsinvestor Arne Hvidsten fortalte i fjor at de ble nedringt av folk som ville tegne seg i prosjektet "The Beach" i kystbyen Jomtien sør for Pattaya.Leilighetene i Blokk B starter på 350.000 for en studioleilighet på 28 kvadratmeter i 9. etasje, og går opp til 7,44 millioner kroner for en 5-romsleilighet med fire soverom og tre bad i 45. og 46. etasje. Arne Hvidsten sliter med salget, og lover nå ut pengepremie til de som klarer å finne kjøpere av Thai-eiendom, skrev Finansavisen.- Vi betaler deg godt for å finne kjøpere til The Beach, står det i en utsending til "venner" av selskapet. Verver du deg selv som kjøper, får du også 20.000 kroner. Angivelig sliter selskapet med salget av leilighetene, noe som fører til ekstraordinære tiltak.- Så langt har vi solgt 200 av 605 leiligheter, noe som utgjør 23 prosent av eiendomsmassen, sier Hvidsten til Finansavisen.