Fredag for en halvannen uke siden la Norges Eiendomsmeglerforbunds (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF)at boligprisene falt 1,1 prosent fra november til desember, mens de sesongjustert var ned 0,1 prosent.Snittboligen koster 21.700 kroner per kvadratmeter, 8,8 prosent mindre enn i samme måned året før.Og det var ingen regioner eller byer som slapp unna. En gjennomgang HegnarOnline har gjort av desember-tallene (snittpris per kvadratmeter, alle boliger), viser at Tromsø og Bergen var de største pristaperne i 2008. Fra desember 2007 til desember 2008 falt prisene hhv. 14,7 og 14,2 prosent i disse byene.Tromsø og Bergen har av NEF selv i fjoråret.I Hordaland utenom Bergen falt prisene 14,2 prosent. I Nord-Norge utenom Tromsø var prisnedgangen på 12,3 prosent.Tre andre regioner/byer kan vise til tosifret prisfall. Nedre Romerike, Trondheim og Fredrikstad, med hhv. 10,0, 10,3 og 11,2 prosent.Går vi til andre enden av listen, til regionene/byene med minst prisfall i fjor, finner vi Sandnes og Agder utenom Kristiansand. Her falt prisene med moderate hhv. 2,8 og 2,4 prosent.I Kristiansand og Larvik falt prisene hhv. 4,3 og 4,6 prosent.For noen som lurer på Oslo, kom hovedstaden ut med et prisfall på 8,4 prosent. Ikke så langt unna landssnittet, med andre ord.Til slutt vil vi gjøre oppmerksom på at NEF/EFF-tallene ikke holder oversikt over alle boligene som ikke blir solgt. For deg som vil ha mer informasjon om usolgte boligen, kan tjenesten , som ble lansert sist uke, være til hjelp.Denne tjenesten følger med på hvor lenge boligene har ligget ute og hvor mye prisen er satt ned.